2015. március 11., szerda

GRÍZES KRÉMES



A recept Bettitől van (egy facebookos csoporttársamtól),köszönöm neki.Nagyon finom lett.
Én több dolgot is változtattam rajta:édesítőszerrel készült és a piskótát a saját receptemmel csináltam.
Legközelebb kipróbálom puncspudinggal a grízes krémet,biztos az is nagyon finom.

Kakaós piskóta:
6 db tojás
90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
100 g Kenyérvarázs rizsliszt
30 g cukrozatlan kakaópor

Krém:
5 dl tej
7 ek Naturbit rizsdara
4 tk vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
folyékony édesítőszer (ízlés szerint) vagy 15 dkg porcukor
25 dkg margarin




Kakaós piskóta:A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a kakaóporral elkevert liszteket és összeforgatjuk.Egy 25x35 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk és belesimítjuk a tésztát.Előmelegített sütőben,170 fokon megsütjük.Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
Krém:A tejet,az aromát(vaníliás cukrot) és az édesítőt felforraljuk.Majd beleöntjük a rizsdarát és besűrítjük.Ha teljesen kihűlt belekeverjük a kihabosított margarint.Ha porcukrot használunk,akkor a margarint azzal verjük fel habosra.
A krém felével megkenjük a kettévágott piskótát.Rátesszük a másik lapot és rákenjük a krém másik felét.Majd ha a hűtőben jól lehűlt megszórjuk kakaóporral és felszeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése